Använd Authenticator

Din möjlighet att få engångslösenord är inte begränsad till textmeddelanden. Kaspersky Password Manager kan också generera och spara engångslösenord till valvet. Du kan sedan använda dem för tjänster med tvåstegsautentisering.

Engångslösenord kan endast läggas till i den mobila versionen av Kaspersky Password Manager genom att skanna en QR-kod, manuellt eller genom att importera poster från Google Authenticator. När du använder tjänster med tvåstegsautentisering måste du ange engångslösenordet som sparats i Kaspersky Password Manager.

När du har lagt till ett engångslösenord i valvet kommer det att genereras på alla enheter där Kaspersky Password Manager är installerat och anslutet till ditt My Kaspersky-konto. Engångslösenord genereras automatiskt och upprepas aldrig, så du behöver inte komma ihåg dem.

Klicka på Autentiserare i programmets huvudfönster för att se listan över engångslösenord.

Innan du tar bort ett engångslösenord, se till att du har inaktiverat tvåfaktorsautentisering för kontot eller ställt in ett annat sätt att generera engångslösenord. Annars kan du förlora åtkomsten till kontot som skyddas av engångslösenord.

Mer information finns i onlinehjälpen för mobila enheter.